Προφίλ

Αν θέλετε ο σκύλος σας να σας σέβεται φερθείτε του με τον ίδιο σεβασμό…

dog-trainingphoto36Όσοι αγαπούν τα σκυλιά μπορούν να καταλάβουν το πόσο σημαντικό μέρος της ζωής μας μοιραζόμαστε μαζί τους. Ξεκινώντας ως απλή ιδιοκτήτρια /μαμά ενός ημίαιμου αδέσποτου μικρού με αρκετά προβληματάκια, ταλαιπωρήθηκα για μεγάλο διάστημα από συμβουλές ειδικών και μη ,που ως βάση είχαν την τιμωρία και την επιβολή πάνω στο σκύλο γιατί ¨είναι σκύλος και μόνο έτσι μαθαίνει…¨.Μέχρι που κατάλαβα ότι όλα αυτά δεν βοηθούσαν εμένα, δεν βοηθούσαν το σκύλο μου, δεν βοηθούσαν την κατάσταση γενικότερα. Αντιθέτως τα πράγματα γίνονταν ολοένα και χειρότερα Εγώ δεν καταλάβαινα το σκύλο μου και εκείνος δεν καταλάβαινε εμένα.

Τότε, ψάχνοντας διαφορετικό τρόπο εκπαίδευσης από αυτόν που μου πρότειναν και είχα διαπιστώσει ότι κατέστρεφε τη σχέση με το σκύλο μου, είχα την ευτυχία να γνωρίσω τη Θετική εκπαίδευση. Είχα την ευκαιρία να μάθω, κοντά σε πρωτοπόρους του τομέα, τρόπους εκπαίδευσης που δεν χρησιμοποιούν κανενός είδους βία. Στο κάτω - κάτω τα σκυλιά είναι ζώα που δεν μιλούν τη γλώσσα μας και μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους μόνο αν μάθουμε να μιλάμε και να σκεφτόμαστε όπως αυτά, με θετικό τρόπο.

Από τότε στόχος μου είναι να βοηθώ να δημιουργούνται πιο υγιείς και ισορροπημένες σχέσεις σκύλων και ιδιοκτητών μέσω της εκπαίδευσης με θετική ενίσχυση.

Θα είμαι παντοτινά ευγνώμων στην ακαδημία Stardogs academy και το δάσκαλό μου, κύριο Γιάννη Αραχωβίτη, ο οποίος με έβαλε στα μονοπάτια της Θετικής εκπαίδευσης και σκέψης και με βοήθησε μέσα από την εκπαίδευση των σκύλων να εκπαιδευτώ και εγώ σαν άνθρωπος.

joomla template 1.6