Θετική εκπαίδευση σκύλων

dog-trainingphoto41Μέσω της εκπαίδευσης οι ιδιοκτήτες δίνουν τα εφόδια και τις ευκαιρίες που χρειάζονται οι σκύλοι τους για να τα καταφέρουν σε έναν ¨ανθρώπινο¨ κόσμο.

Με συστηματική καθοδήγηση από μικρή ηλικία το κουτάβι διαμορφώνεται σε έναν ήρεμο ενήλικα με αυτοπεποίθηση. Η εκπαίδευση παρέχει στο σκύλο ασφάλεια, η ασφάλεια παρέχει αυτοπεποίθηση και ένας σκύλος με αυτοπεποίθηση δεν πρόκειται να αναπτύξει άσχημες συμπεριφορές ,που βασίζονται στο στρες και στο άγχος, όπως καταστροφές αντικειμένων, επίμονο γάβγισμα, φοβίες, επιθετική συμπεριφορά κ.α.

Η συνεργασία και η ευγένεια δημιουργεί ισχυρότερους δεσμούς ανάμεσα σε ιδιοκτήτη και σκύλο από ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν την ανθρώπινη κυριαρχία έναντι της υποταγής του ζώου, οι οποίες είναι και η βάση των παραδοσιακών μεθόδων εκπαίδευσης. Η Θετική εκπαίδευση βοηθά να δημιουργηθεί και να διατηρηθεί μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου (ή ιδιοκτήτη και σκύλου), η οποία αυξάνει την εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Αν ο σκύλος σας αισθάνεται καλά μαζί σας θα έχει καλύτερη συμπεριφορά, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα είναι πολύ πιο χαρούμενος γενικότερα. Τελικά, η Θετική εκπαίδευση δημιουργεί ένα σκύλο που ακολουθεί τις εντολές του ιδιοκτήτη του επειδή το θέλει και το επιλέγει, όχι επειδή τον φοβάται.

joomla template 1.6