Εκπαίδευση σκύλων χωρίς βία

Θετική εκπαίδευση σκύλων

dog-trainingphoto41Μέσω της εκπαίδευσης οι ιδιοκτήτες δίνουν τα εφόδια και τις ευκαιρίες που χρειάζονται οι σκύλοι τους για να τα καταφέρουν σε έναν ¨ανθρώπινο¨ κόσμο.

Με συστηματική καθοδήγηση από μικρή ηλικία το κουτάβι διαμορφώνεται σε έναν ήρεμο ενήλικα με αυτοπεποίθηση. Η εκπαίδευση παρέχει στο σκύλο ασφάλεια, η ασφάλεια παρέχει αυτοπεποίθηση και ένας σκύλος με αυτοπεποίθηση δεν πρόκειται να αναπτύξει άσχημες συμπεριφορές ,που βασίζονται στο στρες και στο άγχος, όπως καταστροφές αντικειμένων, επίμονο γάβγισμα, φοβίες, επιθετική συμπεριφορά κ.α.

Η συνεργασία και η ευγένεια δημιουργεί ισχυρότερους δεσμούς ανάμεσα σε ιδιοκτήτη και σκύλο από ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν την ανθρώπινη κυριαρχία έναντι της υποταγής του ζώου, οι οποίες είναι και η βάση των παραδοσιακών μεθόδων εκπαίδευσης. Η Θετική εκπαίδευση βοηθά να δημιουργηθεί και να διατηρηθεί μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου (ή ιδιοκτήτη και σκύλου), η οποία αυξάνει την εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Αν ο σκύλος σας αισθάνεται καλά μαζί σας θα έχει καλύτερη συμπεριφορά, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα είναι πολύ πιο χαρούμενος γενικότερα. Τελικά, η Θετική εκπαίδευση δημιουργεί ένα σκύλο που ακολουθεί τις εντολές του ιδιοκτήτη του επειδή το θέλει και το επιλέγει, όχι επειδή τον φοβάται.

Μικρόσωμες ράτσες σκύλων, τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αποκτήσετε!

Γράφει η Λιαπάκη Μαρία, εκπαιδεύτρια σκύλων χωρίς χρήση βίας, Dog Training Positively,

Το τελευταίο διάστημα πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να επενδύσουν στη συντροφιά ενός τετράποδου μικρού φίλου. Όσο αφορά τους σκύλους, υπάρχουν αρκετές ράτσες για να διαλέξετε. Προσέξτε όμως : εάν θέλετε να αποκτήσετε ένα μικρόσωμο σκύλο απλά και μόνο επειδή είναι χαριτωμένος, ήσυχος και μπορείτε να τον έχετε συνεχώς στην αγκαλιά σας σκεφτείτε το ξανά ΄ αυτό που τους λείπει σε μέγεθος, συνήθως, το αναπληρώνει η προσωπικότητά τους.

Περισσότερα:

Είναι χρήσιμη η εκπαίδευση του σκύλου μου?

Η ζωή με τα σκυλιά μας μπορεί να μας προσφέρει χαρές και όμορφες αναμνήσεις αλλά εύκολα μπορεί να γίνει κουραστική, γεμάτη εντάσεις και απογοητεύσεις. Και όλα αυτά γιατί άνθρωποι και σκύλοι ανήκουν σε εντελώς διαφορετικά είδη. Ο σκύλος μας λοιπόν (όσο έξυπνος και αν είναι) δεν είναι άνθρωπος και ο άνθρωπος δεν είναι σκύλος. Άλλοι κανόνες συμπεριφοράς ισχύουν για τους μεν και άλλοι για τους δε…

Περισσότερα:

Γιατί να επιλέξω τη Θετική εκπαίδευση?

Γιατί η εκπαίδευση με θετικό τρόπο βασίζεται στην ενθάρρυνση του σκύλου να δουλέψει και να μάθει κάποιες συμπεριφορές (εντολές) κερδίζοντας την επιβράβευσή μας. Όταν μιλάμε για επιβράβευση μην σκέφτεστε μόνο τις λιχουδιές και τους μεζέδες. Επιβράβευση είναι οτιδήποτε αρέσει σε κάθε σκύλο και είναι πρόθυμος να δουλέψει γι’ αυτό : λεκτική επιβράβευση « Μπράβο », « Καλό αγόρι / κορίτσι » , παιχνίδι, χάδι, βόλτα στο πάρκο, βόλτα με το αυτοκίνητο, η προσοχή μας...

Περισσότερα:

Γιατί δεν είναι όλοι οι σκύλοι σαν τη Λάσυ?

Πόσες φορές δεν εντυπωσιαστήκατε από τα σκυλιά – θαύματα της τηλεόρασης όπως η γνωστή και αγαπητή σε όλους Λάσυ, ο αστυνόμος Ρεξ, ο Μπέντζι? Πόσες φορές δεν γελάσατε με τα αστεία καμώματα του αγαθού γίγαντα Scooby Doo ,του Ραν ταν πλαν του απίστευτου αστυνομικού σκύλου του Λούκι Λουκ, του Ιντεφίξ του πιστού συντρόφου του Αστερίξ και του Οβελίξ? Προσωπικά, πάρα πολλές φορές….. Αλλά….

Περισσότερα:

joomla template 1.6